Om

Jeg har en bachelor i historie fra Københavns Universitet og en kandidat i journalistik fra Aarhus Universitet & DMJX. Jeg har i over ti år arbejdet med formidling af historie både på Det Kgl. Bibliotek og som freelancer. Det være sig skolehistorie, lokalhistorie på Amager eller samlings-, bevarings- og formidlingsarbejde på de danske museer. Det er min erfaring at historien bliver nemmere at forstå hvis vi kan koble den på vores levede liv. Så når jeg fortæller og formidler historien, så er det altid med afsæt i nutiden. Det gør jeg så i podcast, artikler, foredrag, udstillinger og byvandringer.

Jeg har i de sidste par år fungeret som vejleder på Innovation X kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Det er et spændende nyt fag, der fokuserer på live-journalistik. Altså hvor journalistikken folder sig ud i levende live foran et publikum.

Jeg interesserer mig også meget for det åbne, for den frie og tilgængelige kulturarv, som mange frivillige kræfter over hele verden tilgængeliggør på Wikipedia, Freesound, Freemusicarchive, Medier for alle og et væld af andre sider. Både fordi vi alle kan få glæde og gavn af materialerne – og fordi vi bliver klogere på vores egen fortid hvis vi får lov at få den mellem hænderne. Derfor er jeg medlem af arbejdsgruppen Wiki Labs Kultur, som arbejder aktivt på at udbrede den danske kulturarv til os alle.


Foto: Rikke Colburn
Jeg interviewer museumsinspektør Christian Aagaard fra Museum Amager på Dragør havn. Foto: Rikke Colburn.

Indehaver af podcasten Stemmer fra Amar
Frivillig skribent på Ama’røsten
Tidl. formidlingsansvarlig på Skolehistorie, Det Kgl Bibliotek
Tidl. konstitueret chefredaktør, webredaktør og journalist på Danske Museer.
Praktikant på Dagbladet Information og Horisont (DR)
Cand.public fra Aarhus Universitet
BA i historie og samfundsfag fra Københavns Universitet.

Nyhedsmail

Hvis du vil holdes orienteret om foredrag, byvandringer mv., så skriv til news@astrup.media. Så skriver jeg til dig når jeg har nyt i støbeskeen.