Børnebogen

Maya skulle egentlig bare køres hjem fra Nordjylland til Ørestad. En hyggelig dagstur med morfar. Og Gerda selvfølgelig – morfars gamle, røde sportsvogn. Men morfar elsker at tage på afveje. Og han elsker huse. Så pludselig befinder Maya sig i alle mulige hjem. Hvor konger, købmænd, bønder og arbejdere har boet eller sat deres ben. Morfar viser Maya et væld af måder, vi har boet og bygget på – og stadig gør det i dag. Og undervejs får hun nye venner. Nogle med mere i bagagen, end hun aner. Det bliver en sommer, Maya sent vil glemme. De magiske mursten er et tempofyldt roadtrip gennem Danmark og arkitekturhistorien.

Bogen udkommer i forbindelse med, at København er udpeget som arkitekturhovedstad af UNESCO i 2023 og er generøst støttet af Realdania, Toyotafonden, Politiken Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden, Bergiafonden og Dreyers Fond.

Illustrationerne er lavet af Emil Landgreen, redaktør er Elisabeth Kiertzner, layouter er Sofie Engel fra It’s All About imens forlægger er Renée Jessen fra Character Publishing.

Du kan købe bogen hos forlaget eller bestille den hjem hos din lokale boghandler.