De magiske mursten – ny børnebog

Jeg har skrevet en bog for børn og deres voksne, som handler om dansk arkitektur- og bolighistorie. Det er en fiktionsbog om Maya og hendes morfar, der rejser tværs igennem Danmark. Men også en rejse igennem vores kultur- og arkitekturhistorie.

Maya skulle egentlig bare køres hjem fra Nordjylland til Ørestad. Hun havde været på spejderlejr og skulle hjem et par dage før de andre, for at tage på ferie med mor og far. Det skulle altså blot være en hyggelig dagstur med morfar. Og Gerda selvfølgelig – morfars gamle, røde sportsvogn. Men morfar elsker at tage på afveje. Og han elsker huse. Så pludselig befinder Maya sig i alle mulige hjem. Hvor konger, købmænd, bønder og arbejdere har boet eller sat deres ben. Morfar viser Maya et væld af måder, vi har boet og bygget på – og stadig gør det i dag. Og undervejs får hun nye venner. Nogle med mere i bagagen, end hun aner. Det bliver en sommer, Maya sent vil glemme.

De magiske mursten er et tempofyldt roadtrip gennem Danmark og arkitekturhistorien. Det er en bog, som med fordel kan læses højt – især for de yngre læsere. Der er meget at snakke om undervejs og meget at se på. Bogens illustrationer er nemlig en oplevelse i sig selv. De er tegnet af Emil Landgreen, som med stor finurlighed, farverigdom og humor, giver bogen en helt særlig stemning. Det var en balancegang, at illustrationerne på den ene side skulle vise de bygninger Maya og morfar går igennem. Og på den anden side, at illustrationerne skulle vise en anden side af bygningerne, end man måske normalt ser.

Men bogen fungerer også fint for de lidt ældre læsere i 10-12-års-alderen, som gerne vil læse selv. Jeg har testet den på en række børn og unge inden jeg sendte den i trykken, så det tør jeg godt skrive. Og så hører jeg fra dem, der allerede har købt bogen, at den også er underholdende for voksne. At de også blev klogere.
Bogen er først og fremmest skrevet til børn og unge. Når det så er sagt, så har jeg også lagt en del kræfter i at det skal være en bog, som voksne vil finde underholdende at læse med deres børn, børnebørn, elever, nevøer, niecer eller hvad man nu har af børn omkring sig. Det fedeste er nemlig når jeg læser en bog højt for mine unger, som jeg heller ikke selv har lyst til at slippe. Det håber jeg De magiske mursten kan.

Har du fået lyst til at købe den? Du kan enten kontakte mig personligt og komme forbi mit hjem på Amager for at hente den der. Det er som regel kun praktisk hvis du bor på Amager eller til nøds i København. Men så kan du også få en dedikation med i købet. Ellers kan du købe den hos mit forlag Character Publishing eller i de fleste andre boghandlere. Den er lige udkommet som lydbog og e-bog. Og hvis du synes bogen er god, så må du meget gerne sige det højt til dine venner og din familie. Den udkommer på et mikroforlag, så her er alle anbefalinger guld værd! Og hvis du vil købe et større læs som gaver til dine kollegaers børn eller dine ti børnebørn, så skriv til mig. Så får du et godt tilbud 🙂

Bogen udkommer i forbindelse med, at København er udpeget som arkitekturhovedstad af UNESCO i 2023 og er generøst støttet af følgende fonde:

  • Realdania
  • Toyotafonden
  • Politiken Fonden
  • Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden
  • Bergiafonden
  • Dreyers Fond

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *