Om

Jeg har en bachelor i historie fra Københavns Universitet og en kandidat i journalistik fra Aarhus Universitet & DMJX. Jeg har i over ti år arbejdet med formidling af historie både på Det Kgl. Bibliotek og som freelancer. Det være sig skolehistorie, lokalhistorie på Amager eller samlings-, bevarings- og formidlingsarbejde på de danske museer. Det er min erfaring at historien bliver nemmere at forstå hvis vi kan koble den på vores levede liv. Så når jeg fortæller og formidler historien, så er det altid med afsæt i nutiden. Det gør jeg så i podcast, artikler, foredrag, udstillinger, byvandringer og børnebøger.

Jeg har fungeret som vejleder på Innovation X kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Det er et spændende nyt fag, der fokuserer på live-journalistik. Altså hvor journalistikken folder sig ud i levende live foran et publikum.

Jeg interesserer mig også meget for det åbne, for den frie og tilgængelige kulturarv, som mange frivillige kræfter over hele verden tilgængeliggør på Wikipedia, Freesound, Freemusicarchive, Medier for alle og et væld af andre sider. Både fordi vi alle kan få glæde og gavn af materialerne – og fordi vi bliver klogere på vores egen fortid hvis vi får lov at få den mellem hænderne. Derfor er jeg medlem af arbejdsgruppen Wiki Labs Kultur, som arbejder aktivt på at udbrede den danske kulturarv til os alle.


Foto: Rikke Colburn
Jeg interviewer museumsinspektør Christian Aagaard fra Museum Amager på Dragør havn. Foto: Rikke Colburn.

Redaktør på magasinet Skalk Junior
Indehaver af podcasten Stemmer fra Amar
Tidl. frivillig skribent på Ama’røsten
Tidl. formidlingsansvarlig på Skolehistorie, Det Kgl Bibliotek
Tidl. konstitueret chefredaktør, webredaktør og journalist på Danske Museer.
Praktikant på Dagbladet Information og Horisont (DR)
Cand.public fra Aarhus Universitet
BA i historie og samfundsfag fra Københavns Universitet.

Nyhedsmail

Hvis du vil holdes orienteret om foredrag, byvandringer mv., så skriv til news@astrup.media. Så skriver jeg til dig når jeg har nyt i støbeskeen.

Udpluk af produkter

Artikler

Blog på Folkeskolen.dk
Om grundskolens 200-års jubilæum
Om arbejdet med skolehistorie

Weekendavisen
Det sgu’ mit sted!
Den hjemvendte udvandrer

Information
Jeg vil ikke giftes efter kastetraditioner
Danske tamiler foretrækker kasteægteskab
Dansk indeni, pakistansk udenpå

Udstillinger

Igennem mit arbejde på Det Kgl. Bibliotek i Emdrup har jeg produceret en række digitale udstillinger med udgangspunkt i de skolehistoriske samlinger.

Det gode liv i oldtiden
Børn og unge har altid skullet lære. Om det var i stuen, et klasseværelse eller på en sten ved bålet. Og det har altid fungeret godt at vise dem, hvordan det skulle gøres. I anden halvdel af 1800-tallet begyndte man at undervise skolebørn med anskuelsesbilleder. Billeder, der illustrerede verden i de mindste detaljer. Skolemanden T. Sillasen lavede en serie om Danmarks oldtid, som blev flittigt brugt i skolerne. Billederne portrætterede livet i oldtiden så videnskabeligt korrekt, som den tids arkæologi tillod – men hvad ville man vise eleverne, og hvad blev udeladt?
Jeg lavede research og skrev tekster imens min kollega Lea Anna Petersen producerede design og layout. Lyd lavede vi i fællesskab.
Se det gode liv i oldtiden.

Hvor går grænserne?
Med Genforeningen i 1920 blev en ny grænse draget imellem det danske og tyske rige. Grænsen gik på tværs af samfund, sprog, kulturer og skolesystemer. I perioden op til 1920 ændrede undervisningen sig betydeligt. Den politiske situation afspejledes i klasseværelset og i anskuelsesbillederne, som lærerne brugte i undervisningen. Skolen var nemlig helt central, når det gjaldt dannelsen af den næste generation og bevarelsen af kultur, sprog og tilhørsforhold. Anskuelsesbillederne var med til at forme fremtidige forhold – konflikter såvel som sammenhold.
Jeg stod for research og tekster imens Lea Anna Petersen tog sig af layout og billedside. Videoer producerede vi i fællesskab.
Se udstillingen.

Levende billeder