Foto: Mattias Andersson

Nye musikalske byvandringer – Amar for fuld musik

Tag med på en anderledes og stjernespækket historisk byvandring i fodsporet på Amagers musikalske fyrtårne. Stift bekendskab med øens historie i et musikalsk perspektiv og opdag nye sider af øen.

Johanne Luise Heiberg var en feteret skuespillerinde på Det Kongelige Teater i midten af 1800-tallet. I næsten tyve år boede hun på Christianshavn og gik jævnligt ture på sit elskede Amager. Et Amager resten af eliten i København fandt væmmelig og uinteressant. Hun derimod nød ensomheden, vidderne og naturen. Hun skrev endda en vaudeville om øen. Et teaterstykke med musik, der hed ’En søndag på Amager’. Stykket blev en kæmpemæssig succes og spilles stadig den dag i dag.

Johanne Luise Heibergs vaudeville er startpunktet for en historisk og musikalsk byvandring, hvor vi kommer vidt omkring i de sidste 150 års amagersk musikhistorie – koblet på øens øvrige historie. Vi kommer omkring de hollandske bønders tilflytning i 1500-tallet og deres indflydelse på øens udvikling, vi støder på arbejderkvarterer og hører om de mange fabrikker, der skød op for mere end 100 år siden. Samtidig  krydres byvandringen med musikalske eksempler på musikere, sangere eller sange med en dyb tilknytning til øen og dens historie. Det være sig John Mogensen, Grethe Ingmann, Kim Larsen eller Natasja. Undervejs bydes der på en lille forfriskning.

Øens historie fortælles af historiker, journalist og podcaster Majken Astrup imens musikken fortolkes af de to jazzmusikere Jesper Løvdal og Ida Hvid. Ida Hvid er Kontrabassist og både spiller og synger med sang og bastrioen Blonde Bass. Hun har turneret med Oscar Petersons trommeslager Alvin Queen og er en af Danmarks mest spillende jazzmusikere. Jesper Løvdals karriere har både bragt ham på scenen med alt fra Birthe Kjær, Marilyn Mazur, Jomi Massage, Ib Glindemann og Kresten Osgood. Igennem mange år har både Tivolis Big Band, Roskilde Festivalen, Femø Jazzfestival og Fanø Freefolk nydt godt af hans mange instrumenter og musikalske leg for åbent tæppe.

Vandringerne er støttet af Amager Vest Lokaludvalg, Amager Øst Lokaludvalg og Områdefornyelsen Sundby.

Foto: Mattias Andersson

Det praktiske:

  • Der er vandringer d. 20. november kl. 12-14 & kl. 14.30-16.30 og d. 27. november kl. 10-12.
  • Billetter kan købes på www.billetto.dk “Musikalsk Byvandring – Amar for fuld musik” og koster 50 for voksne og 25 for børn. Der serveres en lille forfriskning undervejs.
  • Vandringen starter ved Amagerbrogade 156, er på ca. tre km. og tager to timer.