Portfolio

Igennem mit arbejdsliv har jeg skrevet en del. Men også produceret lyd, udstillinger og levende billeder. Nedenfor ser du et udpluk af det jeg har lavet.

Levende billeder


Udstillinger

Igennem mit arbejde på Det Kgl. Bibliotek i Emdrup har jeg produceret en række digitale udstillinger med udgangspunkt i de skolehistoriske samlinger.

Det gode liv i oldtiden
Børn og unge har altid skullet lære. Om det var i stuen, et klasseværelse eller på en sten ved bålet. Og det har altid fungeret godt at vise dem, hvordan det skulle gøres. I anden halvdel af 1800-tallet begyndte man at undervise skolebørn med anskuelsesbilleder. Billeder, der illustrerede verden i de mindste detaljer. Skolemanden T. Sillasen lavede en serie om Danmarks oldtid, som blev flittigt brugt i skolerne. Billederne portrætterede livet i oldtiden så videnskabeligt korrekt, som den tids arkæologi tillod – men hvad ville man vise eleverne, og hvad blev udeladt?
Jeg lavede research og skrev tekster imens min kollega Lea Anna Petersen producerede design og layout. Lyd lavede vi i fællesskab.
Se det gode liv i oldtiden.

Hvor går grænserne?
Med Genforeningen i 1920 blev en ny grænse draget imellem det danske og tyske rige. Grænsen gik på tværs af samfund, sprog, kulturer og skolesystemer. I perioden op til 1920 ændrede undervisningen sig betydeligt. Den politiske situation afspejledes i klasseværelset og i anskuelsesbillederne, som lærerne brugte i undervisningen. Skolen var nemlig helt central, når det gjaldt dannelsen af den næste generation og bevarelsen af kultur, sprog og tilhørsforhold. Anskuelsesbillederne var med til at forme fremtidige forhold – konflikter såvel som sammenhold.
Jeg stod for research og tekster imens Lea Anna Petersen tog sig af layout og billedside. Videoer producerede vi i fællesskab.
Se udstillingen.